Bekende theaters in de geschiedenis

Om toneelstukken te spelen heb je natuurlijk een theater nodig. Door de eeuwen heen zijn er daardoor veel theaters opgebouwd waarbij sommige heel erg belangrijk of prachtig waren terwijl zij oud waren, maar waat staan deze theaters? In deze tekst ga ik je alles leren en vertellen over de oude theaters door de geschiedenis heen. 

1. Bolshoi Theater

Het Bolshoi Theater is een oud theater in Moskou dat eerst gebruikt werd door de Keizerlijke familie van Rusland dat ontworpen is door Joseph Bové. Joseph Bové is een architect die al heel veel voor Rusland heeft gedaan voor bijvoorbeeld de opbouw van het land. De bekentenis voor Bolshoi Theater is letterlijk ''Groot Theater''. In het theater kan je naar opera's en ballet voorstellen kijken. Toch zijn er nog voorstellingen in dit theater te zien. De binnenkant van het theater is heel erg prachtig meer en deels versierd met goud en wit geverfde hout met daarnaast karmozijnrode doeken op het podium en als decoratie in boven op de zitplaatsen. De toneelstukken worden gegeven door verschillende soorten directeuren, maar meestal zijn het of Italianen of de Russen van het theater zelf. De prijzen kunnen wel kostelijk zijn omdat het ook een toeristische plek is en er is veel vraag naar om naar binnen te komen. De kosten zijn dan ook wel voor een normaal toneelstuk ongeveer 400 tot 500 euro. Je hebt ook goedkopere opties voor de minder populaire toneelstukken of toneelstukken die op kleine podiums worden gehouden. De kosten van deze voorstellingen zijn dan ook ongeveer 100 tot 200 euro zijn. Als je een keer op vakantie wilt gaan naar Rusland, dan zou ik het echt aanraden om naar het Bolshoi Theater te gaan. Het is het geld helemaal waard en het is ook nog eens een historisch gebouw naast dat het toneelstukken geeft.

2. Teatro La Fenice

Italië heeft ook een paar mooie theaters, een daar van is het Teatro La Fenice. Dit betekend ''het Feniks Theater''. Dit is een Opea huis in Venetië en is benoemd tot een van de meest beroemde landstukken in de geschiedenis van Italiaanse theater. De reden dat het theater zo genoemd is omdat voor dat dit theater gemaakt is was het al een paar keer verloren geraakt door meerdere branden, dit zou symboliseren dat net als een Feniks uit het as herrijzen. Zo is het theater weer opgebouwd in 1844 door Giovanni en Tommaso Battista Meduna. Het doel van het interieur was om het een ''laat-keizerlijk uiterlijk te stralen met het gebruik van luxe materialen en het een luxe decoratie te geven. Dit theater heeft door de jaren en eeuwen heen heel veel goede muzikanten en toneelschrijvers/spelers getrokken om in dit theater te werken en te spelen. Hierdoor heeft dit theater een hele grote reputatie gekregen door de hele wereld rond. De prijzen om een plaats te krijgen in het algemeen is ongeveer 100 tot 150 euro, terwijl de meer bekende toneelstukken wel kunnen uitlopen tot meer dan 200 euro. De toneelstukken hebben veel aan te bieden zoals dans, muziek, poëzie en nog veel meer. Behalve dat het theater prachtig is is ook de stad prachtig en uniek om te ontdekken. Daarom wil ik dit theater aan jou aanraden. Het heeft alles en nog meer. Een prachtig theater omringt met een prachtige stad.

3. Teatro Real de Madrid

Nu gaan wij over naar Spanje in de hoofdstad Madrid. In Madrid hebben wij ook een mooie theater. Dit is het Teatro Real, of ook Teatro Real de Madrid genoemd. Ook dit is een operahuis dat al best wel oud is. Dit theater is gemaakt in 1850 en werd geopend door Koningin Isabella de tweede van Spanje . Het idee om dit hele theater te bouwen was het idee van de Koninklijke familie van Spanje. Het was de bedoeling dat alleen de koninklijke familie naar dit theater mocht gaan. Het staat zelfs in de naam, Teatro Real betekend namelijk het Koninklijke theater en dit theater stond voor het Koninklijke paleis. De prijzen van de toneelstukken zijn ongeveer 200 tot 300 euro en deze stukken worden in het Spaans gegeven. Dit theater is mooi aan de binnenkant en de buitenkant met tegenover een prachtig paleis van de koninklijke familie in het hart van de hoofdstad. Als jij nou een koninklijke ervaring wilt is dit theater echt is voor jou om te beleven.

5. La Scala de Milan

Een ander beroemd theater in Italië is La Scale, Dit theater zit in Milan. Dit theater is een van de oudste in Italië en is opgebouwd in 1778 maar toen had het een andere naam. Vroeger heette dit theater de Nuovo Regio Ducale Teatro alla Scala. Ook wel het Koninklijke Theater de Scala. Het theater is gemaakt met behulp van de Aartshertog van Oostenrijk. Ook vroegen zij aan hem om een nieuw theater te maken. De reden hiervan is omdat destijds dit stuk van Italië onder de macht zat van Oostenrijk. Door de jaren heen heeft het ook veel aanpassingen meegemaakt. Uiteindelijk was de laatste grootte renovatie geleverd in 2005. Het voordeel van dit theater is dat het redelijk goedkoop is vergeleken met de andere theaters, de prijzen hier zijn ongeveer 100 euro tot maximaal 150 euro. Het ligt hierbij aan waar je wilt zitten. Hoe dichter je wilt zitten hoe hoger de prijs wordt. Als jij dus een goedkoop theater vakantie wilt hebben is dit een ideale keus. Een mooi theater in een prachtige stad, van de architectuur van de gebouwen in de stad tot aan de winkel straten van Milan. Een top keuze voor als jij Italië wilt ontdekken met een lage koste aan het theater. Historisch maar goedkoop genoeg.

4. Tot slot

Dit zijn allemaal prachttheaters in ik raad zij allemaal aan. Het kan duurder zijn dan een normale theater maar dit komt ook omdat heel veel waarde komt van het verhaal van deze theaters. Naast dat het toeristische attracties zijn hebben zij nog steeds toneel stukken die zij geven waar velen nog steeds naar toe gaan en steeds nieuwe toneelstukken erbij komen.